Oktay Usta Günün Menüleri

Bugün kü menümüzde;
Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Tarifi ,
Renkli Salata Topları Tarifi,
Karnabahar Köftesi Tarifi,
İç Baklalı Zeytinyağlı Enginar Tarifi
ve
Tarçınlı Damla Sakızlı Sütlaç Tarifi
var.

                                        

                                         Renkli Salata Topları Tarifi

                                
                                 


Renkli Salata Topları Tarifi
Malzeme Listesi
5 Haşlanmış Patates
2 Havuç
2 Yeşil Biber
1 Kırmızı Biber
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
1 Limon
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Karıştırma kabının içerisine haşlanan patatesleri rendeliedik.
Üzerine zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve limon suyunu ilave edip yoğurduk.
Havuçları rendeledik.

Biberleri, maydanozu ve dereotunu ince ince doğradık.
Maydanozla dereotunu, havuçu ve biberleri ayrı ayrı tabakların içerisine koyduk.

Patateslerden küçük toplar yapıp yeşilliklerin, havuçların ve biberlerin içine atıp hafiften yuvarlıyoruz. Servis tabağının içerisine marulları koyduk.

Üzerine de hazırlamış olduğumuz renkli patates toplarını koyup servis ettik.
Günün Videolu Tarifi


<><><><>





                   Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Tarifi



                  
Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Tarifi
Malzeme Listesi
6 Milföy
400 Gr. Kuzu Eti
1 Pk. Mantar
1 Soğan
2 Patates
5 Yeşil Biber
1 Kırmızı Biber
4 Domates
1 Kase Bezelye
1 Tutam Taze Kekik
Sıvıyağ
Tane Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Tencereye sıvıyağını döktük. Doğranan etleri sıvıyağda kavurduk. Etleri suyunu salıp çekene kadar pişirdik. Soğanı ve mantarları ince ince doğrayıp etlerin üzerine ilave edip kavurmaya devam ettik.

Doğradığımız biberleri, domatesleri ve bezelyeleri etlerin üzerine döktük. Tuzunu, karabiberini ve kekiğinide ilave edip suyunu çekene kadar pişirdik. Harcımız piştikten sonra ocağın altını kapatıp ılımaya bıraktık.

Milföy hamurlarını tezgahın üzerine koyup üst üste getiriyoruz. Milföy hamurunu unlayıp merdane ile açıyoruz. Yağladığımız geniş bir kalıbın ters kısmına milföy hamurunu örttük.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verip milföy hamurlarını pişiriyoruz. Pişirdiğimiz milföy hamurunu fırından çıkartıyoruz.

Hamuru kalıptan çıkartıp içerisine hazırlamış olduğumuz harcı döküp servis hazır ediyoruz.
Afiyet Olsun...

Günün Videolu Tarifi









                                                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder