Oktay Usta Günün Menüsü/Soslu Kahvaltı Poğaçası Tarifi


Soslu Kahvaltı Poğaçası Tarifi

 


Bugünkü Oktay Usta Menüsünde;
Soslu Kahvaltı Poğaçası Tarifi,
Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi,
Fındıklı Çıtır Milföy Tarifi,
ve
Sebzeli Pilav Tarifi

var.


Sebzeli Pilav Tarifi

Malzeme Listesi

4 Su B. Pirinç
2 Çorba K. Tereyağı
1 Su B. Et Suyu
3 Yeşil Biber
2 Kırmızı Biber
1 Pk. Mantar
4 Domates
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
Su

Hazırlanışı:

Mantarları doğrayıp sıvıyağda kavurduktan sonra. 
Üzerine doğranan biberleri  ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.

Pilav İçin: Yıkanmış pirinçleri tereyağına alıp kavuruyoruz.
Üzerine doğranmış domatesleri döküp karıştırıyoruz. 
Kavrulan mantar ve biberleri pirincin üzerine ilave ediyoruz.

Et suyunu, suyunu ve tuzunu da döküp kapağını kapattıktan sonra. 
Bir iki tıkırdadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
ve servise  hazır.
Afiyet Olsun..




                           Soslu Kahvaltı Poğaçası Tarifi


                                                  


                             

Bugünkü Oktay Usta Menüsünde;
Soslu Kahvaltı Poğaçası Tarifi,
Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi,
Fındıklı Çıtır Milföy Tarifi,
ve
Sebzeli Pilav Tarifi

var.

Soslu Kahvaltı Poğaçası Tarifi
Malzeme Listesi
4 Su B. Un
Yarım Pk. Yaş Maya
1 Su B. Süt
1 Çay B. Sıvıyağ
2 Çorba K. Tereyağı
1 Yumurta Akı
Su
Tuz
İç Harcı İçin:
Kahvaltılık Sos
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Çörek Otu
Susam
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına unu döküp ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Yaş mayayı, sütü, sıvıyağı, tereyağı, yumurta akını ve tuzu koyup ortasından yoğurmaya başlıyoruz.

Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. Hamuru mayalanması için dinlendiriyoruz. Dinlendirilen hamuru 20 bezeye bölüyoruz. Merdane ile açıp ortalarına kalvaltılık sosu sürüyoruz.

Rulo şeklinde sarıp örgü yapmak için hamurları 3'erli şeklide yan yana koyuyoruz. Örgü şeklini verip yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.

Üzerilerine yumurta sarısını sürüyoruz. Çörekotu ve susamıda serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

                


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder