Mantarları doğrayıp sıvıyağda kavurduktan sonra.
Üzerine doğranan biberleri ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
Pilav İçin: Yıkanmış pirinçleri tereyağına alıp kavuruyoruz.
Üzerine doğranmış domatesleri döküp karıştırıyoruz.
Kavrulan mantar ve biberleri pirincin üzerine ilave ediyoruz.
Et suyunu, suyunu ve tuzunu da döküp kapağını kapattıktan sonra.
Bir iki tıkırdadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
ve servise hazır.
Afiyet Olsun..
Soslu Kahvaltı Poğaçası Tarifi
Bugünkü Oktay Usta Menüsünde; Soslu Kahvaltı Poğaçası Tarifi, Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi, Fındıklı Çıtır Milföy Tarifi, ve Sebzeli Pilav Tarifi var.
|
| |
Soslu Kahvaltı Poğaçası Tarifi |
|
Malzeme Listesi
|
|
4 Su B. Un Yarım Pk. Yaş Maya 1 Su B. Süt 1 Çay B. Sıvıyağ 2 Çorba K. Tereyağı 1 Yumurta Akı Su Tuz İç Harcı İçin: Kahvaltılık Sos Üzeri İçin: Yumurta Sarısı Çörek Otu Susam
|
|
Hazırlanışı:
|
|
Karıştırma kabına unu döküp ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Yaş mayayı, sütü, sıvıyağı, tereyağı, yumurta akını ve tuzu koyup ortasından yoğurmaya başlıyoruz.
Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. Hamuru mayalanması için dinlendiriyoruz. Dinlendirilen hamuru 20 bezeye bölüyoruz. Merdane ile açıp ortalarına kalvaltılık sosu sürüyoruz.
Rulo şeklinde sarıp örgü yapmak için hamurları 3'erli şeklide yan yana koyuyoruz. Örgü şeklini verip yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.
Üzerilerine yumurta sarısını sürüyoruz. Çörekotu ve susamıda serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
|
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder